2009 m. spalio 17 d., šeštadienis

parkas ir indų rajonas

Buvau šiandien pasivaikščiot visai kiton pusen nuėjus nei paprastai. Mano bendrabutis yra visai šalia tokios didelės gatvės, kurios vienas galas veda į miesto centrą, kitas - į priešingą pusę (logiška). Paprastai eidavau link centro, link universiteto arba į parką, kuris visai šalia. Šiandien nuėjau į kitą parką, kuris yra palei tą pačią gatvę, tik nuo centro einant. Išvis niekada nebuvau ten pasukus, nes reikia praeit tokį indų ir pakistaniečių rajoną, kuris nėra ypatingai saugus. Bet visai įdomu buvo - visos parduotuvės ir restoranai - tik jų. Ta prasme, drabužių parduotuvėse - sariai, maisto - jų keistai kvepiantis maistas ir lipnūs saldumynai, papuošalų - žvangantys rytietiški blizgučiai. Restoranai irgi tik jų, bet ne kokie turistams skirti, bet jiems patiems. Kelionių agentūros vilioja tokiais skelbimais kaip "skrydžiai į Pakistaną be persėdimų" ir pan.
Fotografavau nedaug, nes kaip jau sakiau, nesaugu.



O pats parkas labai patiko. Tikrai diiiidelis, pilnas paukščių ir voverių, turi ežerą, turi tokių didelių tuščių plotų, kur išsilakstyt galima, turi ir netikėtų brūzdyniškų slaptų vietų, kalvų ir šiaip visko, ko reikia. Net kažkokia bažnyčia netikėtai stovi vidur lauko. Fotografavau, bet oras buvo toks, kad čia debesis, čia saulė, ir vis imdavo ir apsiniaukdavo, kai tik išsitraukdavau fotoaparatą:)
Pradėjo jau medžių lapai ruduot po truputį, tai toks nelabai gražus vaizdas dabar - nei dar žalia, nei jau spalvota, atrodo kaip šiaip aptriušę ar nusmurgę lapai.











Čia ta pati pagrindinė studentų miestelio gatvė, toliau nuo centro. Žymiai smagesnė, siauresnė ir mielesnė.

Bažnyčia konvertuota į aludę toje pačioje gatvėje.

Čia bandžiau parką nuo gatvės nufotografuot, deja, prieš saulę. Gavosi kaip iš siaubo filmo:)

Dar - gavau iš japonės labai fainą 'thank you' atvirutę - aš jai padėjau kovot su universiteto sistema, labai miela, kad ji man atvirutę atsiuntė:)

O rytoj einu su viena lietuve panele į kiną. Nutarėm, kad reikia nepataupyt ir nueit bent jau bendram išsilavinimui, kad žinotume, koks kinas Anglijoj. Bet filmas tai fantastinis - nužiūrėjau, kada premjera (nes reklamos tai visuuuur jo) ir einam dabar:

1 komentaras: