2009 m. spalio 29 d., ketvirtadienis

šiandien

Kas seniau buvo, tai bala nematė, nes per praeitą savaitę tiiiiek pavargau, kad nėra žodžių. Pirmadienis irgi klaikiai varginanti ilga galvos skaudėjimo diena buvo, nes pridavėm savo projektus ir turėjom išklausyt, kaip dvi grupės pristato saviškius. Tai nuo ryyyyto iki vaaakaro. Taip pavargau, kad antradienio rytą, kai reikėjo keltis į dirbtuves eit, tris kartus spaudžiau "atidėti" telefone pypsint žadintuvui, kol galiausiai smigau ir atsibudau kažkur pirmą valandą dienos. Nežiauriai gerai, kad praleidau, bet ką padarysi, reikės su kita grupe eit.

Po to dar turėjau vertimą skubų (čia vakar), tai šiandien iki penkių ryto verčiau, o po to vėl visa diena paskaitų.

Bet šiaip nors ir kokia pavargusi šiandien atėjau į paskaitas, kažkaip labai prablaškė, nes super įdomu buvo.
Visų pirma tai šiandien puikusis oras. Maždaug kas trečią dieną Mančesteryje būna giedra ir labai šilta - nereikia jokio viršutinio rūbo. Tai šiandien tokia diena - graži, be vėjo...
Antra, šiandien nei vienos paskaitos nevedė tokia pikta moteris, kuri paprastai aiškina, kaip ji mūsų nemėgsta ir įvaro stresą ir šiaip visokius kompleksus.
Taigi pirma paskaita buvo apie darbą dirbtuvėse, kaip naudotis mašinomis ir apsauginiais visokiais daiktais. Kiek supratau, iš esmės jose yra visokių kalibrų pjūklai pjūkleliai, todėl tikrai žiauriai pavojinga ir jeigu užsižiopsosi, gali būti labai rimtų bėdų.

Po to buvo fantastiškai informatyvi paskaita apie filmų kūrimą. Kaip dalį darbo atsiskaitymui mes turime pateikti minutės ilgio filmuką. Daugumai, turbūt, kaip ir man, problema yra ne ką parodyti jame (nors ir apie režisūrą kalbėjo), bet kaip sumontuoti visą tą gėrį. Labai daug pasakojo, sužinojau, kad mūsų fakultetas turi profesionalias montažines su super duper visokiom programom, plius yra kas pamoko jomis naudotis, reikia tik iš savo tutor išsiprašyt raštelį, kad tau tikrai to reikia paskaitoms, ta prasme, bet kas kad neateitų. Beje, buvo baisiai juokinga, kai pateikė gale paskaitos dėstytojas sąrašiuką filmų, kuriuos galima būtų pasižiūrėt ir pasimokyt režisūros ir kameros darbo, tai aš didžiąją dalį jų mačius, plius yra keletas rusiškų, tai kai anglai aikčiojo wtf, buvo labai smagu man:))

Po to turėjom architektūros istorijos paskaitą apie Amsterdamą, kad man nelabai aktualu, nes aš nevažiuoju ten. Labai gerai tas neaktualumas matosi pasižiūrėjus į tos paskaitos užrašus:

O galiausiai buvo superinė humanities paskaita su kažkokiu hiperaktyviu dėstytoju. Negana to, kad šiaip įdomi ji buvo, paskaitos pabaigoj dėstytojas sako: "Padarykim dabar eksperimentą. Kai aš pasakau sutartą žodį, visi tyliai išeinat į foje, ten padėti tam tikri daiktai su jūsų vardais. Susirandate savo vardą, atsistojate šalia daikto, kai aš pasakau kitą sutartą žodį, pasiimat savo daiktą, sušunkat vardą ant greta esančio daikto, jeigu jo niekas nepasiima ir staigia dingstat namo. Taip sužinosim, ko šiandien nėra paskaitose". Gavom po knygą apie ką nors su architektūra susijusio:) Baisiai kietai...

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą