2009 m. spalio 2 d., penktadienis

Paskaitos

Vis dar neprisiruošiu sudėt Milano nuotraukų - gyvenimo tempas kažkoks nesveikas - nieko nespėju.
Šiandien paskaitos buvo nuo pat ryto iki šešių vakaro, tai jaučiuosi išsunkta. Tikrai nėra lengva tiek laiko išlaikyt dėmesį, juolab kad pasakiškai fantastinis oras lauke. Netgi savo pusrūsiniame kambaryje miegodama pabudau nuo saulės. Pasirodo, mano langai į pietryčius - jėėėj. O per pietų petrauką taupumo sumetimais nevalgydama sėdėjau ant suoliuko parkelyje ir kroviau savo saulės baterijas. Visai nebuvo šalta su trumpom rankovėm. Vos ne vasara:)

Apie pačias paskaitas - šiandien turėjom tris. Viena vadinosi body spaces and hats ir buvo truputį šūdmaliavimas. Vedė pirmo kurso lyderė, tai daugiau kažkaip šnekėjom apie bendrus studentiškus reikalus, o likusį laiką buvo tiesiog painiava. Tema paskaitos labai tokia... hm, net nežinau, kaip čia pasakius...priplaukus gal. Kitaip tariant, nesužavėjo manęs. Išvis nemėgstu, kai man moterys ką nors aiškina.

Toliau buvo technologies paskaita, kuri nesveikai patiko. Dėstytojas labai fainas, rimtas senas architektas, mokėmės apie medieną, tai kad taip išsamiai kas nors ką nors aiškintų dar negirdėjau. Be galo įdomi ir visapusiška paskaita. Ant ekrano ėjo power point'o pateiktis, kurioje daug visokios informacijos ir paveiksliukų. Ją mes gaunam vėliau, tai patys persiskaitom. O dėstytojas pabrėždavo, kas svarbu, bet didžiąją laiko dalį pasakodavo tai, ko nėra pateiktyje. Pradėjom nuo pagrindinių terminų ir pačios medienos sandaros, tada ėjom apie savybes, kaip kur balduose, pastatuose naudojama, sujungimai, kaip gaminamas laminatas, kaip sluoksniuojama ir t.t. Paskui apie pritaikymą, apskritai rodė, ką įdomaus galima architektūroje išpešt iš medienos, paskui skaitė short story tokią alegorinę, žodžiu, be galo įdomu IR informatyvu. Paskaitos pabaigoj taip nuoširdžiai plojau, kad net delnus paskaudo:)))
Tiesa, jis dar aiškino, kaip patiem pasigamint baldus universiteto dirbtuvėse...

O trečia pasktaita (beje, paskaitos laaabai ilgos, ne taip, kaip Lietuvoj pusantros valandos) vadinosi Humanities. Čia, kiek suprantu, jie moko apie santykį su architektūra, tokią teorinę pusę nagrinėja. Dėstytojas irgi fainuolis, toks žilas, apvalutis ir labai įdomiai juda - tarsi šoktų, tarsi fechtuotųsi. Baisiai sąmojingas ir labai tiesiai šviesiai šneka. Atsinešė mac'ą, kuris neprisijungė prie projektoriaus, tai nepasimetė ir kelias valandas vedė paskaitą improvizuodamas - atsidarė savo blogą ir pasakojo pasakojo pasakojo. Humanities paskaitoje yra be galo daug architektūros istorijos (džiaugsmo šokis džiaugsmo šokis), tikrai labai dėl to džiaugiuosi. Mėgstu baisiai meno istoriją ir šiaip čia mano stiproji sritis.
Taigi po visos dienos paskaitų išėjau alkana, pavargus ir su išsunktom smegenim, bet baisiai laiminga.
Nes šiaip tai ketvirtadieniai yra vienintelė diena, kai turime normalias paskaitas, pirmadienį irgi visą dieną esame universitete, bet ten yra studijos darbas - sėdim su savo projektais ir plėtojam juos. O antradienį turime dirbtuvėse praktinius užsiėmimus, tai irgi ne paskaitos.
Smagu, kad yra daugiau lietuvių kurse, tikrai kartais labai norisi savo kalba pašnekėt arba pasitart, jeigu ko nors nesupranti.

Beje, šiandien užsirašiau į savo bendrabučio futbolo komandą.
Dar nežinau, iš kur paimsiu tam laiko, juolab kad vėl truputį griebiu vertimus - visgi nesveikai brangiai atsieina visokios architektūrinės smulkmenos ir nesmulkmenos.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą